Translate

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Puoliväli jo kolkuttaa

Slovenian reissukin on jo puolivälissä ja on ehtiny vaikka mitä tapahtua mutta nyt kuluneeseen viikkoon.
Maanantaina kävimme päivänreissulla Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa.
Matka junalla sinne ei kestäny, kuin alle kaksi tuntia, eikä ollut hinnalla pilattu. Junalippu maksoi kahdelta ihmiseltä interraililla yhteensä 33e. Kroatian rajalla odotti tulliviranomaiset. Turvatoimia oltiin kiristetty nykyisen tilanteen takia jonka huomasi siinä että passia kysyttiin neljä kertaa ja lippuja kans,sekä myös matkan tarkoitustamme. Selvityksen jälkeen junamme pääsi jatkamaan perille aikataulussa.

  Zagrebin pääkatedraali

 Maisema kuvia kaupungilta


Arena Zagreb


Zagrebin päärautatieasema.




 Keskuspuiston polkuja.


Zagrebin kaupungintalo





Perillä odotti vilkas kaupunkielämä ja vanhat Jugoslavian ajasta muistuttavat rakennukset.
Juna-asemalta lähdimme kiertelemään keskustaa ja tutustumaan paikkoihin. Kävimme katselemassa paikallisia puistoja, kauppoja sekä tietysti Zagrebin pääkatedraalin joka oli 1700 luvulta muistaakseni.
Keskustaa muutaman tunnin kierreltyämme menimme Zagrebin suurimpaan kauppakeskukseen Arena Centariin jossa oli ainaki 40 kauppaa ja leffateatterikin. Siellä aika meni kuin lentäen kauppoja kierrellen.
Tunti ennen junamme lähtöä menimme takasin keskustaan ja juna asemalle josta palasimme takaisin Sloveniaan ja asuntolaan.

Arkipäivät menevät nopeasti päivät töitä tehden ja niiden jälkeen kierellen kaupunkia. Keskiviikkona töiden jälkeen kävimme Ljubljanan kahdessa kirkossa jotka sijaitsevat keskustassa. Kummassakaan harmiksi ei saanut kuvata, mutta olivat kyllä näyttäviä niin ulkoa kuin sisältäkin. Ensimmäinen oli PyhänNikolaksenkirkko ja toista sanomme pinkiksikirkoksi, koska nimi on hankala muistaa.

Perjantain olin vapaalla kun taas Sirja oli töissä, joten kiertelin ja kävelin pitkin kaupunkia sekä otin ihan rennosti vain, sillä suunnitelmissa oli lähteä seuraavana päivänä Itävallan Salzburgiin päivän reissulle.
Se reissu jäi kuitenkin tältä viikolta tekemättä, kun sairastuin perjantai iltana kylmän ilman seurauksena, joten loppuviikko menisi levätessä. 

Sirja vuorostaan lähti lauantaina parin yönreissulle Venetsiaan yksin.

Lauantaina oloni helpotti, jonkin verran joten kävin katsomassa keskustan menoa ja siellähän sattui olemaan lauantaimarkkinat, joten kiertelin ja katselin kaikkea myytäviä, sekä kävin paikallisessa kauppahallissa.




Kuvia lauantain markkinoilta.



Sunnuntaina päätin vain huilata, syödä sekä kerätä voimia maanantaita töitä varten.
Ensi viikko meneekin töiden parissa pääosin jolloin sirja taas kirjoittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti