Translate

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Viimeinen reipas viikko

Viimeiseen viikkoon tullessa tuntui että aika olisi menny ihan juosten, liian nopeaa.
Maanantaina käytiin töiden jälkeen erään siivojan luona jonne hän oli kutsunut perhe illalliselle. 
Pöydän ääreen oli kertyny meidät kutsunut siivooja ja hänen kolme tytärtään. Pöydässä oli viisi eri ruokalajia. Ensin oli alkukeitoksi sipulikeittoa ja leipää, toisena oli riisiä ja kanaa herkkusienikastikkeessa, kolmantena oli Burekia eli puolikas iso paistettu sämpylä jonka päälle tuli paitettua paikallista makkaraa ja tuoretta sipulia. Jälkiruuiksi oli omenatorttua ja jäätelöä. Oli tosi mukava kokemus päästä käymään heidän luonaan.

Loput arkipäivät menivät töitä tehdessä ja työpäivän jälkeen vaan rentoutuessa ja palautuessa.
Viimeisen työpäivän jälkeen työporukka tarjosi ruokaa harjoittelun päättymisen kunniaksi ja eikait se harjoittelu mennyt huonosti kun kolmonen tuli arvosanaksi.

Paluumatka takaisin suomeen meni hyvin. Menimme aamulla viideksi Ljubljanan kentälle josta koneemme lähti seitsemältä kohti Saksan Munchenin kenttää, jossa odottelimme reipas pari tuntia ennen kuin koneemme suuntani kohti Helsinki-Vantaan kenttää ja sieltä takaisin Kajaaniin.


Preserenin aukio.



Jälkikäteen aateltuna olen tosi kiitollinen siitä mahdollisuudesta mikä suotiin ja palatessa oli paljon kokemusta rikkaampi sekä uusia ystäviä tuli paljon! Suosittelen lämpimästi samaa mahdollisuutta kaikille siitä kiinnostuneille sekä tietysti juuri Sloveniaa. Ihmiset siellä ovat tosi ystävällisiä ja maa on turvallinen matkustaa.


Maisemia pilven piirtäjältä.



Kiitoksia vielä tietty matkaseuralaiselle Sirjalle että oli joku jolle puhua suomea ja kun oli seurana.
Kiitos

Tomi

Ljubljanan linna yöllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti